Follow us
Project Image
ONLINE / Nov 2 - Nov 30, 2020
ΣΑΝΤΡΑ ΦΟΥΡΛΗ
Δεσμευμένοι από τον Ρυθμό | 4 περίοδοι

H Elephant Design συνεπής σε έναν από τους αρχικούς στόχους της ίδρυσής της, την συνεργασία με ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες, παρουσιάζει την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της ενότητας #BringYourOwnBackground, με τα έργα της εικαστικού Σάντρα Φουρλή.

Η παρουσίαση των έργων «Δεσμευμένοι από τον Ρυθμό | 4 περίοδοι», της Σάντρας Φουρλή, θα εγκαινιαστεί σύντομα.
Η Elephant Design σας καλωσορίζει σε αυτό το νέο τόπο συνάντησης του κοινού με τον κόσμο των καλλιτεχνών μέσα από την εικονική παρουσίαση της έκθεσης του έργου τους.

Δεσμευμένοι από τον Ρυθμό | 4 περίοδοι, 2020

| H εικαστική δραστηριότητα της Σάντρας Φουρλή καταγράφεται σε τέσσερις θεματικές σειρές.
Στη σειρά “Let The Μusic Play” και “Opa (dancing)”, οι πρωταγωνιστές είναι ανθρώπινες χορευτικές φιγούρες. Που παίρνει μέρος ο χορός τους; Μπορεί σε μια γιορτή στην αρχαία Ελλάδα ή σε μια Διονυσιακή γιορτή ή ίσως αυτή η γιορτή να αναφέρεται σε ένα μη χρονικό μέρος. Εάν ο θεός Πάνας είναι υπεύθυνος για όλα αυτά, θα το αποφασίσει ο θεατής.
Στην σειρά “Cellphone-mania” συναντούμε τον προβληματισμό της καλλιτέχνιδος γύρω από την νέα μανία της εποχής, που την ωθεί στην απεικόνιση ελεύθερα ζωγραφισμένων γυναικείων πορτρέτων-φιγούρων από κάρβουνο.
Η περίοδος “Swimming” και Hammam, περιλαμβάνει σκίτσα σε χαρτί, οπού τα σώματα συσσωρεύονται και αιωρούνται κεντρικά σε μια άθικτη επιφάνεια. Υπάρχουν λιγότερες άμεσες αναφορές στο τοπίο, αν και οι φιγούρες με το τοπίο συνυπάρχουν σε μια αρμονική σχέση.
Τέλος, την περίοδο της καραντίνας, η Σάντρα Φουρλή δουλεύει συνδυαστικά με μπούστα βιτρίνας και με την τεχνική του λαδιού, του ακρυλικού και του κολλάζ άλλων υλικών. Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την σειρά “Lockdown Project”.
Η τέχνη της Σάντρας Φουρλή είναι ένας πειραματισμός αφηρημένων κινούμενων μορφών, ανδρικών και θηλυκών, με μολύβι, κάρβουνο και ακρυλικό σε καμβά ή ξύλινες σανίδες. Οι αέρινες φιγούρες της είναι εμπνευσμένες από το παρελθόν, κυρίως από την ελληνική κουλτούρα και μυθολογία, από τον χορό, το γυναικείο σώμα αλλά και από σύγχρονα θέματα. Το κυρίαρχο στυλ της επηρεάζεται από τον κυβισμό και η δουλειά της είναι αυθόρμητη, απλοποιημένη, αφηρημένη με πολύχρωμες πλατιές πινελιές, εκφραστική, χαλαρή, παιχνιδιάρικη, με μουσικότητα και κίνηση.
Η Σάντρα Φουρλή δεν επιθυμεί τα έργα της να ενοχλήσουν ή να βαρύνουν όποιον τα βλέπει, αλλά να φέρουν ένα χαρούμενο μήνυμα, να αφήσουν μια αποτύπωση ενός αέναου χορού, ενός ακούραστου θιάσου που περιοδεύει καλοκαιρινά ανά τους αιώνες. |

Elephant Design

exhibition gif B

Gallery Image
"Opa (dancing) series", 2000, Mixed media, charcoal and acrylic on wooden door, painting with blue and red details, no frame, 60 x 138cm
Gallery Image
"Let the music play series", 2006, Mixed media, charcoal and acrylic on watercolor paper, no frame, 40 x 50cm
Gallery Image
“Cellphone-mania” series, 2008, Mixed media, charcoal and acrylic on wood board, no frame, 83 x 127cm
Gallery Image
“Cellphone-mania” series, 2011, Mixed media, charcoal and acrylic on wood board, no frame, 60 x 100cm
Gallery Image
“Cellphone-mania” series, 2011, Mixed media, charcoal and acrylic on watercolor paper, no frame, 40 x 50cm
Gallery Image
“Cellphone-mania” series, 2011, Mixed media, charcoal and acrylic on watercolor paper, no frame, 40 x 50cm
Gallery Image
Hammam, 1986, Mixed media, brown pen and oil pastels on craft paper, no frame, 30 x 50cm
Gallery Image
Swimming, 1984, Mixed media, brown pen, markers and oil pastels on craft paper, no frame, 30 x 50cm
Gallery Image
Fruit bowl, 2020, Mixed media, vintage bust, fruit bowl and acrylic, 75 x 40cm
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα, επικοινωνήστε μαζί μας στο
Σάντρα
Φουρλή
Artist - Painter

2020, ΣΑΝΤΡΑ ΦΟΥΡΛΗ, Αθήνα

Γεννημένη στις 21 Σεπτεμβρίου του 1941 στην Βοστώνη της Μασαχουσέτης, η Σάντρα Φουρλή είναι μια πολυδιάστατη καλλιτέχνιδα. Το 1960-1964 σπουδάζει γραφικές τέχνες στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης -SMFA- υπό την καθοδήγηση σπουδαίων καθηγητών, μεταξύ των οποίων και ο Πάνος Γκίκας.
Κατά την διάρκεια της ζωής της εκεί, εργάστηκε ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων για την Allyn & Bacon, ήταν μέλος της Barker and Black Commercial Studios Boston, δέχτηκε πρόσκληση να παρουσιάσει τους πίνακες της σε ομαδική έκθεση στο «The Charles Street Gallery» στο Beacon Hill της Βοστώνης το 1964, καθώς και συμμετείχε σε πολλές ακόμη εκθέσεις τέχνης.
Από το 1965, η Σάντρα Φουρλή ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ξεκινάει για εκείνη η παραγωγικότερη περίοδος της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας. Το ελληνικό κοινό αρχικά γνωρίζει το έργο της, μέσω της συνεργασίας της, επί 8 χρόνια με έναν έμπορο τέχνης κατά την δεκαετία του 1980. Το 1986 οργανώνει μία φιλανθρωπική δημοπρασία στο «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή», σε συνεργασία με το «The American Women of Greece - AWOG», ενώ το 2008 συμμετέχει στο “Silent Dialogues: Multimedia Portraits Throughout Time” στην «Πινακοθήκη ACG του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος»

Στην πιο πρόσφατη περίοδο της δραστηριότητας της ασχολείται και με την ετοιμασία του βιβλίου της με τίτλο “A Half-century of Being Greek, Sandra R. Fourlis’ Art and Design”.

Back to top
© 2024 Elephant Design. All rights reserved.