Ελένη Σφαντού
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ - INTERIOR DESIGNER
Co-Founder

Η Ελένη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Το 2006 αποκτά τον τίτλο του Διπλωματούχου Αρχιτέκτονα Μηχανικού παρουσιάζοντας στο ΕΜΠ τη διπλωματική της εργασία με τίτλο «Αντικείμενα ως συστατικά της χωρικής υπόστασης μιας διαδρομής», με βαθμό 9,60.
[Objects as components of spatial existence of a path ]
Έχοντας ήδη ένα Bachelor of Arts στο Interior design από το Middlesex University of London (1998) και στις Καλές Τέχνες και Σύγχρονη Τεχνολογία από το Πολυτεχνείο της Κρήτης (2000) ξεκίνησε από πολύ νωρίς να αναζητά την ταυτότητα της ως αρχιτέκτονας. Από το 1999 και για 20 συναπτά έτη δούλεψε ως εσωτερικός ή εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα αρχιτεκτονικά και μελετητικά γραφεία στην Αθήνα. Μερικές από τις συνεργασίες της είναι με τους ARCHLAB-Γιώργος Λάμπρου, τους MRA architects, τον Γεώργιο Τριανταφύλλου & Συνεργάτες, τους αρχιτέκτονες Νίκο Οικονόμου και Παναγιώτη Κουμπή. Επίσης έλαβε μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς σε συνεργασία με αρχιτέκτονες όπως, η Ελένη Τζιρτζιλάκη, ο Νίκος Καζέρος και οι MRA architects. Τον Ιούνιο του 2004 συμμετέχει ως προσκεκλημένη στη συζήτηση «Επανάχρηση-Επανακατοίκηση, Εναλλακτικοί χώροι στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη», στα πλαίσια της εκδήλωσης με τίτλο «ΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: επανάχρηση-επανακατοίκηση», που οργανώθηκε από τον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο με υπεύθυνη την αρχιτέκτονα Ελένη Τζιρτζιλάκη και την ομάδα του πολυχώρου Bios. Από το 2006 ιδρύει το δικό της αρχιτεκτονικό στούντιο, το οποίο ασχολείται κυρίως με αρχιτεκτονικά και interior design projects μεσαίου μεγέθους και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Η εκτεταμένη εμπειρία της στον τομέα της αρχιτεκτονικής προκύπτει από τη συμμετοχή της σε μεγάλες ομάδες σχεδιασμού σε έργα οποιασδήποτε κλίμακας, αλλά και σε ανακαινίσεις παραδοσιακών ή υφιστάμενων κτιρίων. Επίσης έχει ασχοληθεί με την προετοιμασία πολιτιστικών εκθέσεων ή εκθέσεων τέχνης. Τον Οκτώβριο του 2011 συμμετέχει στο Συνέδριο με τίτλο «Δημόσιος χώρος…αναζητείται», στη Θεσσαλονίκη, με το έργο «Ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη, στην Πόλη της Καβάλας», που βραβεύτηκε με τη 2η εξαγορά, το 2008. Μέσα από την πορεία της αυτή, με γνώμονα τις δυνατές συνεργασίες με ένα δίκτυο σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μηχανικών και με μεγάλη αγάπη για την τέχνη και το design δημιουργεί το 2019 μαζί με τον Πάνο Αλεξίου το concept space της Elephant Design.
Αγαπάει την αρχιτεκτονική σε κάθε της κλίμακα, τον σχεδιασμό επίπλων, τα σκίτσα με μολύβι και τις γάτες, ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι η κατασκευή, είτε πρόκειται για μεγάλα κτιριακά έργα είτε για μικρά αντικείμενα χώρου.
Πάνος Αλεξίου
MANAGING DIRECTOR - ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Co-Founder

Ο Πάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton. Η ενασχόληση του με τα εικαστικά ξεκίνησε έμμεσα, αφού από το 1998 και για παραπάνω από 20 χρόνια βρίσκεται στο χώρο της τυπογραφίας και των γραφικών τεχνών. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος μίας από τις πρωτοπόρες και κορυφαίες εταιρείες εκτύπωσης αυτοκόλλητων ετικετών στην Ελλάδα, Label Pack SA (πρώην Avery Hellas) και επιχειρηματίας τρίτης γενιάς.
Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα κλαδικά περιοδικά του τομέα της συσκευασίας και εκτύπωσης (A&M, Printing and Packaging, κλπ). Έχει μεγάλη αγάπη για την μουσική, την λογοτεχνία και την ένατη τέχνη και υπήρξε τακτικός συντάκτης της στήλης των comics του περιοδικού Highlights (2000-2001).
Παράλληλα με όλα αυτά, παρακολουθεί πληθώρα σεμιναρίων interior και graphic design. Γνώστης των μελανιών, των χαρτιών και των υλικών εκτύπωσης - όλα είναι καμβάς! - άρχισε να αναζητά τρόπους και να πειραματίζεται για το πως μπορεί ένα έργο τέχνης να μετατραπεί σε design αντικείμενο.
Το 2019, προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι ελέφαντας, δημιουργεί μαζί με την Ελένη Σφαντού την Elephant Design μέσω της οποίας η τέχνη, οι ιδέες και η δημιουργικότητα παίρνουν σάρκα και οστά.

Κωνσταντίνος Πουρλιώτης
Ο Κωνσταντίνος Πουρλιώτης είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πτυχιούχος Φυσικός του Πανεπιστημίου Πατρών και Μηχανολόγος απόφοιτος του Ζαννείου Πειραιά.
Έχει υπάρξει Καθηγητής και επιμελητής του μαθήματος Φυσικής και Υδραυλικής στην Σχολή Τοπογραφίας της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. (Γ.Υ.Σ.) έως το 2006, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας του ΕΜΠ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο μάθημα της Μηχανικής των ρευστών έως και σήμερα και μέλος της μόνιμης επιτροπής Μελετητών Δημοσίων Έργων και της Mόνιμης Eπιτροπής 56 -Σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας- του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δραστηριοποιείται επίσης ως Ενεργειακός επιθεωρητής και Ελεγκτής Δόμησης. Από το 2002 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει την εκπόνηση αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών, τον έλεγχο στατικής επάρκειας κατασκευών και την κατασκευή πολυόροφων κτιρίων στην Αθήνα και τον Πειραιά. Από το 2012 έχει εκπονήσει και παραλάβει την κατασκευή εγκατάστασης 8 φωτοβολταϊκών πάρκων.
Η συνεργασία του με την Elephant Design ξεκίνησε με την εκπόνηση δύο μελετών ανακατασκευής διαμερισμάτων σε κτίρια του 1959 και 1973 στα Εξάρχεια της Αθήνας, καθώς και στην μελέτη εφαρμογής για την συντήρηση και ανακατσκευή κτίριου του 1928 στο Κουκάκι. Η ομάδα μας θεωρεί τον Κωνσταντίνο ως το «τρίτο μάτι» του Ελέφαντα.

Σωτήρης Πουρλιώτης
BEng Civil & Structural Engineering University of Bradford

Kώστας Κατσαδήμας
Ο Κώστας γεννήθηκε στο Βόλο το 1983. Το 2010 αποκτά τον τίτλο του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, παρουσιάζοντας στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τη διπλωματική του εργασία "Mediatheque - Πολυμεσική βιβλιοθήκη στο Βόλο”.
Από το 2009 έως σήμερα έχει συνεργαστεί με διάφορα αρχιτεκτονικά και μελετητικά γραφεία στην Αθήνα και το Βόλο, ως αρχιτέκτονας και 3d Artist (KK3D). Μερικές από τις συνεργασίες του είναι με τους Potiropoulos and Partners, τους MRA architects, το γραφείο Kois Associated Architects, την εταιρεία LIVING LUXURIOUS και την εταιρεία παραγωγής επαγγελματικών εικόνων και animations Visualhouse στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τη δική του προσωπική ταυτότητα στα έργα που παρουσιάζει. Οι δεξιότητες του συνεχώς εξελίσσονται καθώς έχει μεγάλη αγάπη για τη δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων και τη ρεαλιστική αλλά και καλλιτεχνική απόδοση ενός αρχιτεκτονικού έργου.
Η συνεργασία του με την Elephant Design βασίζεται σε πολυετή φιλία και αγάπη για την ομαδική δουλειά.

Μαρία Μελησσιανού
Η Μαρία Μελησσιανού αποφοίτησε από το Cardiff University με Bachelors και Masters στην Αρχιτεκτονική το 2016. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στο Kent και στο Λονδίνο. Το 2020 ολοκλήρωσε το Qualification Course (RIBA 3) στο UCL και έγινε εγγεγραμμένη Αρχιτέκτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από 10 χρονιά στην Αγγλία επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε θέση Studio Manager στο αρχιτεκτονικό γραφείο The Hive Architects. Μέσα από την 3ετή εργασιακή της εμπειρία στο γραφείο γνώρισε όλα τα στάδια σχεδιασμού, αδειοδότησης και εκπόνησης έργων στην Ελλάδα. Παράλληλα ανακάλυψε και την πηλοπλαστική τέχνη που της έδωσε μια εκπληκτική απελευθέρωση από την ορθοκανονικότητα της αρχιτεκτονικής και το περιοριστικό πολεοδομικό πλαίσιο. Άρχισε να δημιουργεί με βασικό συστατικό την γη, κεραμικά γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα. Το 2022 ξεκίνησε το Studio Marmel για να παρουσιάζει τις κεραμικές δημιουργίες. Η κεραμική ήταν και η αφορμή γνωριμίας της με την Elephant Design, αφού τον Μάιο του 2024 συν δημιούργησαν την έκθεση «TABLESCAPE» στον χώρο του γραφείου. Αυτή την περίοδο ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας και αποζητά την δημιουργική έκφρασή μέσα από αρχιτεκτονικά και κεραμικά έργα.

Κορίνα Καραβασίλη
Η Κορίνα Καραβασίλη είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΕΜΠ (2019). Έχει υπάρξει εθελοντής αρχιτέκτονας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της Χίου (2015) και έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα, στη Βαρκελώνη και στο Πόρτο. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στη Χίο και συνεργάζεται με την Elephant Design από την ίδια χρονιά. Βασικό αντικείμενο της δουλειάς της είναι η αρχιτεκτονική μελέτη, η επίβλεψη και η κατασκευή ιδιωτικών κτιρίων. Ως πολύτιμος συνεργάτης συμμετέχει από την αρχική σχεδιαστική πρόταση και την προμελέτη μέχρι την οριστική μελέτη, τη μελέτη εφαρμογής και την κατασκευή. Μέχρι τώρα έχει αναλάβει με επιτυχία ανακαινίσεις διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων, επισκευές και προσθήκες ορόφων σε παλαιές κατοικίες, καθώς και επισκευές ιστορικών και διατηρητέων κτιρίων που ελέγχονται από επιτροπές όπως Υπουργείο Πολιτισμού, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.
Ασχολείται, ακόμη, με τον γραφικό σχεδιασμό (σχεδιασμός λογοτύπων και αφισών) τη ζωγραφική και τη φωτογραφία, έχοντας συμμετάσχει σε πολλαπλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αγγελική Τζαμάλη
Η Αγγελική γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν ένα Bachelor of Arts στο Interior design από το Middlesex University of London (1997) και αρκετές διακρίσεις στο χώρο του σχεδιασμού επίπλων και του Visual Merchandising. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία συνεργαζόμενη με αρχιτεκτονικά γραφεία, αλλά στην πορεία και για τα τελευταία 20 έτη έχει εργαστεί ως Project Manager σε καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο του design επίπλου και των αρχιτεκτονικών υλικών, με εμπειρία σε έργα που αφορούν κυρίως κτίρια γραφείων και χώρους συνεργασίας. Έχει υπάρξει Brand Μanager για την Knoll στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διεθνή design brands και οίκους. Κατά καιρούς έχει συμμετάσχει ως καλλιτέχνης σε εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί της Αθήνας, σε ομαδικά art events, αλλά και ως εισηγήτρια για το σχεδιασμό και την διεξαγωγή εργαστηρίων για την ανάπτυξη δημιουργικών σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.
Η συνεργασία της με την Elephant Design μετράει χρόνια προσωπικής φιλίας και συνεργασίας. Την εμπνέει η φράση του Marcel Duchamp: “Art is all a matter of personality”. - (Η τέχνη είναι θέμα προσωπικότητας) -

Ελευθερία Κατσιάνου
Η Ελευθερία Κατσιάνου είναι κινηματογραφίστρια που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό τίτλο κινηματογραφικών σπουδών από το Kingston University του Λονδίνου (2016). Από το 2012 έως το 2017 μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα να στρέφεται γύρω από τον ποιητικό και πειραματικό κινηματογράφο, τα ντοκιμαντέρ και την μυθοπλασία. Έχει συνεργαστεί με άλλους κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες, συμμετέχοντας με ομαδικές δουλειές σε εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχε στην ομαδική πολυμορφική δράση-έκθεση «Εντός: Καλή Τύχη», Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Αθήνα. Το 2020 η ταινία της «Remains» (διάρκειας ενός λεπτού) ταξίδεψε σε φεστιβάλ του εξωτερικού αποσπώντας διεθνή βραβεία. Το 2021 ολοκλήρωσε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Trash», σε συμπαραγωγή με την Elephant Design, το οποίο παρουσιάστηκε σε ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά φεστιβάλ και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ακολούθησε η συμμετοχή της στην ομαδική πολυμορφική έκθεση «Skafl», στο Siglufjörður, της Ισλανδίας (2022), ενώ εκείνη την χρονιά βραβεύτηκε από την ARTWORKS και είναι Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αυτήν την περίοδο ασχολείται με το πρώτο της μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Herring Girls» για τις γυναίκες στην βόρειο Ισλανδία που εργάστηκαν στην αλιεία στις αρχές του 20ου αιώνα.
Με την Elephant Design συνεργάζεται από το 2019 ως κειμενογράφος, filmmaker, videographer, φωτογράφος

Λευτέρης Γιακουμάκης
Ο Λευτέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει εκθέσει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α και ατομικές στην Ελλάδα και την Ισλανδία. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος και έχει ταξιδέψει εδώ κι εκεί. Από το 2013 έως το 2016 μοίραζε το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Ισλανδίας. Το Δεκέμβριο του 2010 ήταν προσκεκλημένος καλλιτέχνης του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών «Herhúsið» στο Σίκλουφιορδουρ της Ισλανδίας. Tο Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2011 ήταν προσκεκλημένος καλλιτέχνης του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών «Kanaal10», στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και τον Οκτώβριο του 2015 φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα «Kansas City International Residency at the Artists Coalition» στο Κάνσας των Η.Π.Α. Το 2014 εξέδωσε το βιβλίο / λεύκωμα «55 τρόποι να προφέρετε τη λέξη Σίκλουφιορδουρ». Από το 2018 ασχολείται με το κόμικ και έχει κάνει δύο αυτό-εκδόσεις. Τη «Διχάλα» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις του Κάμπου και το αγγλόφωνο «The Struggles» σε σενάριο δικό του και της Λυδίας Αθανασοπούλου. Το 2019 η συνεργασία και η δημιουργικές κουβέντες μας με τον Λευτέρη οδήγησαν στην αποκαθήλωση της τοιχογραφίας στο χώρο της Elephant Design.
Μια σειρά ατυχών γεγονότων τον οδήγησαν πίσω στην Ισλανδία, όπου μένει και εργάζεται τώρα. Θα τον βρείτε να εκθέτει σε φεστιβάλ κόμιξ, να μελετά πίνακες σε μουσεία ή να σκαρφαλώνει βουνά. Του αρέσει να ζωγραφίζει, να πίνει μπύρα και να κοιμάται.

Χρήστος Δεληγιάννης
Μουσικός παραγωγός και συνθέτης ταινιών

Μαρίνα Αλεξίου
Η Μαρίνα γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο Στρασβούργο. Το έντονο ενδιαφέρον της για τις τέχνες παρουσιάστηκε από πολύ νωρίς όντας επηρεασμένη και από το οικογενειακό της περιβάλλον. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο. Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε στην εταιρία γραφικών τεχνών Κ. Κυριακούλης Ε.Ε. στον τομέα της οργάνωσης παραγωγής αρχικά και στη συνέχεια στον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ως ΗR manager έως το 2003. Βάζοντας μια άνω τελεία στην επαγγελματική της σταδιοδρομία λόγω μητρότητας, επανέρχεται το 2008 σε διαφορετικό τομέα αυτή τη φορά. Ορμώμενη από την αγάπη και την προσωπική της ενασχόληση με την οργάνωση καλλιτεχνικών studio και την συνεργασία της με καλλιτέχνες στην καταλογογράφηση των έργων τους καθώς και την πρόταση εγκατάστασης τους σε διάφορους ιδιωτικούς χώρους ξεκινά τη συνεργασία της με τουριστικούς χώρους φιλοξενίας στην Αθήνα και τη Σίφνο προσφέροντας υπηρεσίες καλλιτεχνικής διακόσμησης των χώρων, ως art curator.
Τα τελευταία χρόνια απασχολείται επιχειρηματικά στον κλάδο της φιλοξενίας καθώς και στη διαμόρφωση και διακόσμηση καταλυμάτων με γνώμονα πάντα την τοποθέτηση σε αυτά αντικειμένων τέχνης.