Follow us
Project Image
ARCHITECTURE
EXARCHEIA I-73

Η ολική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 90τ.μ. στα Εξάρχεια, βασίζεται σε τρία κύρια αρχιτεκτονικά στοιχεία: την θέα, το κτίριο και τον όροφο του και την χρονολογία κατασκευής. Πρόκειται για τον 5ο όροφο, σε πολυκατοικία του 1973 με θέα στην οδό Στουρνάρη.
Η βασική σχεδιαστική απαίτηση ήταν να μεταμορφωθούν οι συμπυκνωμένοι λειτουργικά χώροι  του παλιού διαμερίσματος, σε μια σύγχρονη κατοικία, μέσα από τη χρήση ιδιαίτερων υλικών, σύγχρονων κατασκευών και έξυπνων λύσεων.
H ενοποιημένη λειτουργία του χώρου της εισόδου με το πέρασμα προς τους υγρούς χώρους -κουζίνα και λουτρό- τονίζεται με την χρήση νέων υλικών και μίας ενιαίας χρωματικής παλέτας.

Το χρώμα είναι το σημαντικότερο στοιχείο στην διαδικασία σχεδιασμού, με αρμονικούς συνδυασμούς και σωστές αναλογίες στη χρήση του.

CATEGORIES
Small building permit, Architecture, Interior, Residential design, Hospitality
TIMELINE
2021
STATUS
Under construction
LOCATION
Centre of Athens, Greece
TYPOLOGY
Residential
CLIENT
Private
COLLABORATORS

3D Visualization:
Hooga Studio,
hoogastudio

Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Back to top
© 2021 Elephant Design. All rights reserved.