Follow us
Project Image
ARCHITECTURE
ELEPHANT DESIGN

Η ιδέα της συνεργασίας πολλών διαφορετικών ανθρώπων και ιδιωμάτων για μια διερευνητική σχέση με την αρχιτεκτονική πρακτική, σε έναν χώρο με τα χαρακτηριστικά «εργαστηρίου ιδεών» υπήρχε στο μυαλό μας για αρκετά χρόνια. Το 2017 βρέθηκε το κτίριο που σήμερα στεγάζεται η Elephant Design, σε μια γειτονιά-πέρασμα, που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη διάσπαρτων εμπορικών καταστημάτων και συνεργείων αυτοκινήτων.
Έχοντας στη διάθεση μας ένα ισόγειο με εμβαδόν 92,00τμ., με πρόσοψη 13,00μ. και άπλετο φυσικό φως δημιουργήσαμε την επαγγελματική μας στέγη, στην οποία η ομάδα μας να μπορεί να συνυπάρχει και όπου η σχεδιαστική προσέγγιση, η επιλογή και η χρήση υλικών να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους πελάτες μας. Η δομή του γραφείου μας και η χωροθέτηση των χρήσεων αυτού, ορίστηκε από την επιθυμία, η Elephant Design να είναι ένας χώρος συνάντησης και συνεργασίας, ένας εκθεσιακός χώρος, ένα καλλιτεχνικό στούντιο. Ξεκινώντας από την ιδέα το κτίριο στο σύνολό του να γίνει ένα νέο σημείο αναφοράς της περιοχής στην οποία βρίσκεται, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό του εξωτερικού χώρου και στον τρόπο που μπορεί να το προσεγγίσει κανείς ακόμη και με την άκρη της ματιάς του. Η «αυλή» μας είναι μια αγκαλιά που σε καλεί να μπεις…είναι η κοιλιά του Ελέφαντα.
Οι κύριες χρήσεις αναπτύσσονται σε ανοιχτή διάταξη. Η είσοδος αποτελεί την έναρξη ή την κατάληξη μιας περιήγησης στον κόσμο μας, είναι ο χώρος που καλωσορίζει τον επισκέπτη. Εδώ κάνουμε νέους φίλους, μιλάμε για την τέχνη, οργανώνουμε εκθέσεις, παρουσιάζουμε art installations και το νέο concept design brand, το γραφείο μας.
Ο χώρος εργασίας και παραγωγής ιδεών και εικόνων ορίζεται από μια μεγάλη ξύλινη επιφάνεια που καταλαμβάνει το μισό τμήμα της κάτοψης και οριοθετείται από κάθετα διάτρητα διαχωριστικά πανέλα. Η διαδικασία σχεδιασμού και επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών μας οργανώνεται αποτελεσματικά γύρω από αυτό το «μεγάλο τραπέζι» προσανατολισμένο σε έναν κάθετο άξονα προς το δρόμο, ο οποίος είναι ο κεντρικός άξονας που χωρίζει την περιοχή της εργασίας από το showroom. Ο διαθέσιμος χώρος μεγιστοποιείται ώστε να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες μας με ευέλικτο τρόπο για μεμονωμένη εργασία, για ομαδική εργασία ή για ιδιωτικές συναντήσεις σε ένα «box in a box» γραφείο ορισμένο από ένα γυάλινο ηχοαπορροφητικό χώρισμα.
Ο σχεδιασμός του γραφείου μας έγινε με τέτοιο τρόπο που να αντανακλά τις αξίες μας˙ η κατασκευή με έμφαση στη λεπτομέρεια, η άνεση και το ζεστό περιβάλλον, ο σωστός φωτισμός, η λειτουργική οργάνωση και η εύστοχη επιλογή υλικών αποτελούν τα βασικά στοιχεία του. Έχουμε επιλέξει υλικά με αντιθέσεις, την ψυχρότητα του μετάλλου και του αλουμινίου με τη ζεστασιά του ξύλου και του λευκού θερμού φωτισμού, την αντίθεση του τσιμέντου με τις λευκές επιφάνειες.
Το χρώμα που δείχνει την προσήλωσή μας στη λεπτομέρεια είναι το κίτρινο, χαρακτηριστικό χρώμα που το συναντάμε στους κίτρινους pvc σωλήνες για τον εγκιβωτισμό καλωδίων στον τοίχο, στα χωνευτά κουτιά που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι, καθώς και σε design διαχρονικά αντικείμενα, όπως το Boby Trolley του Joe Colombo που σχεδιάστηκε στα 70΄s και αποτελεί ακόμη ένα από τα πιο λειτουργικά τρόλεϊ αποθήκευσης και το τέλειο εργαλείο για αρχιτέκτονες, σχεδιαστές ή καλλιτέχνες. Τέτοια αντικείμενα σύγχρονου design με καθημερινή χρήση αποτέλεσαν για εμάς έμπνευση. Όλα τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί από εμάς ή έχουν επιλεγεί από τους συνεργάτες μας, σύμφωνα με τις ανάγκες του γραφείου, συνδυάζοντας φυσικά υλικά με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υψηλής αισθητικής και εργονομίας. Η κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ενός σκηνικού που θα αποτελέσει το νέο σπίτι του Ελέφαντα.
Συμπληρωματικό στοιχείο στην ταυτότητα του χώρου έχουν τα vintage έργα και αντικείμενα τέχνης από την προσωπική μας συλλογή, καθώς και η μεγάλη τοιχογραφία μήκους 5,00μ. που συγκεντρώνει στη θεματογραφία της, όλη την φιλοσοφία της Elephant Design.

CATEGORIES
Small scale building permit, Architecture, Interior, Office design
TIMELINE
2017-2018
STATUS
Completed
LOCATION
North Athens, Greece
TYPOLOGY
Office
CLIENT
Elephant Design
COLLABORATORS

-3D Visualization:
Kostas Katsadimas,
https://www.katsadimas.com/
-Construction:
Decor Marinos
-Mep:
Argo Engineers,
https://argoengineers.gr/
-IT Design:
The Advisors,
https://www.theadvisors.gr/en/
-Aluminum systems:
Solidakis,
http://solidakis.com/en
-Metal ACP Panels:
Zaxarias Steelworks,
https://zaxarias.com/index.php
-Woodworks & Furniture construction:
Xyliki SA
-Handmade Concrete Products:
Renovatio Design,
https://www.renovatiodesign.gr/
-Workspace Furniture & Partition Systems:
Asset Office Interiors,
https://www.asset.gr/en
-Architectural-Lighting design:
Site-specific,
https://www.site-specific.space/
-Branding:
S & Team,
https://sandteam.gr/el/
-Signboards Construction:
BOZsigns,
https://www.boz.gr/
-Hanging systems:
STAS, Giannis Aronis,
http://www.xartoni.gr/
-Landscape and outdoor design:
Antonis Rigoutsos, Αgriculturist
-Art & design curators:
Panos Alexiou, Marina Alexiou
-Mural Artist:
Lefteris Yakoumakis,
https://www.left-y.com/
-Design Objects:
Antonis Kyriakoulis, Lefteris Yakoumakis, Aggeliki Tzamali, Eleni Sfantou
-Photographer:
Louisa Nikolaidou,
https://www.louisanikolaidou.com

Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Back to top
© 2024 Elephant Design. All rights reserved.