Project Image
ARCHITECTURE
WHITE BOX LAYERS

Ένα νεαρό ζευγάρι οραματίστηκε την έννοια ενός διώροφου υπνοδωματίου-σοφίτας, το οποίο θα ήταν το σημαντικό στοιχείο του διαμερίσματος. Οι ιδιοκτήτες είχαν στη διάθεση τους ένα ατελές τμήμα διαμερίσματος σε μία ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας με δικαίωμα ύψους λόγω κάλυψης. Επομένως, η πρόταση μας ήταν να δημιουργηθεί ουσιαστικά μία προσθήκη σε ύψος στο 3ο επίπεδο του κτιρίου. Για να ολοκληρωθεί η ατελής κατασκευή και να προσθέσουμε ύψος χρειάστηκε να δουλέψουμε με μεταλλικό σκελετό σε κάναβο που προέκυψε από την διαίρεση των αποστάσεων μεταξύ των υπαρχόντων δομικών στοιχείων. Σημαντικότερο ακόμη στοιχείο για την αρχιτεκτονική μας πρόταση ήταν η επιθυμία των ιδιοκτητών το διαμέρισμα τους να είναι αποκομμένο από το υπόλοιπο κτίριο και το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Για τον λόγο αυτό δουλέψαμε με μικρά ανοίγματα στις μακριές πλευρές στα σημεία όπου υπήρχε η ανάγκη για φως και δημιουργήσαμε μία μεγάλη γυάλινη επιφάνειας σε όλο το μήκος και πλάτος της στενής πλευράς, στο σημείο ουσιαστικά που υπάρχει και η θέα προς την πόλη. Το White Box Layers διαθέτει ένα υπερυψωμένο υπνοδωμάτιο, μια πλήρη κουζίνα, αποθηκευτικό χώρο σε layers, ευρύχωρο μπάνιο και όλα αυτά μέσα σε 65 τετραγωνικά μέτρα. Η έξυπνη σχεδίαση του χρησιμοποιεί τον χώρο αποτελεσματικά και καθιστά το συγκεκριμένο loft την ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να μείνει για λίγες μέρες ή ακόμη και για λίγους μήνες, όπως ακριβώς οι ιδιοκτήτες του που λείπουν τον περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό.

CATEGORIES
Building permit, Architecture, Interior, Residential design, Hospitality
TIMELINE
2020
STATUS
Ongoing
LOCATION
Centre of Athens, Greece
TYPOLOGY
Residential
CLIENT
Private
COLLABORATORS

3D Visualization:
Kostas Katsadimas,
https://www.katsadimas.com/
Construction:
Décor Marinos

Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
© 2020 Elephant Design. All rights reserved.
Back to top